Ik ben wat ik schrijf

Het witte krijt op het groene bord.
Het rondje van de a, het lusje van de b.
Alle letters van het alfabet.

Als de dag van gister herinner ik me welke wereld er voor mij open ging toen ik leerde lezen en schrijven. Sprookjes ontdekken, detectives verslinden, kruiswoordraadsels oplossen, cryptogrammen kraken, gedichten schrijven, romans beleven, informatie verzamelen, werkstukken maken, teksten redigeren, boeken samenstellen – en uiteindelijk zelf een boek schrijven – de oneindige combinatiemogelijkheden van slechts 26 tekens maakten dit en nog veel meer mogelijk…

Taal is voor mij inmiddels het perfecte redmiddel geworden om dingen van me af te schrijven en naar me toe te schrijven

Taal is meer dan alleen mijn ding.

Ook al gebruikte ik het geschreven woord in eerste instantie passief om er iets van te leren en mezelf te verliezen in andere werelden, gaandeweg leerde ik hoe ik ermee kon spelen en er doelgericht mee om kon gaan. Hoe ik er jarenlang mijn geld mee kon verdienen als technisch schrijver en redacteur en er nu anderen mee help als schrijfcoach.

Alles wat ik schrijf ben ik zelf.

En ik help jou graag met het schrijven van jouw teksten. Zowel zakelijk als privé. Dat doe ik op mijn manier: doelgericht en volledig afgestemd op jou. En dat is voor iedereen weer anders. Samen gaan we op zoek naar de woorden die vertellen wat jij nu eigenlijk wilt zeggen. En ik ga door tot het laatste woord en jij helemaal tevreden bent over jouw tekst.

Misschien vraag je je af wie er achter deze woorden schuilt? Een trotse moeder van een geweldige puberzoon, een liefhebber van katten, koffie met koekjes, dansen en muziek en ja – taal, in al zijn facetten. Ik heb een brede belangstelling, een scherpe geest, een rijke fantasie, een heldere intuïtie en een kritische blik die ik allemaal inzet om mijn wensen en verlangens waarheid te laten worden. Zoals het begeleiden van net zulke eigen-wijze vrouwen als ik met hun schrijfprojecten.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen met het schrijven van jouw teksten

PS – wist je dat…

ik werd geboren in Friesland, opgroeide in Alkmaar, studeerde in Amsterdam, werkte in de Randstad, verhuisde naar Duitsland, nu woon aan de rand van Brussel en helemaal tot rust kom aan de Zeeuwse kust en… dat ik reikhalzend uitkijk naar mijn volgende bestemming…