Selecteer een pagina

Stil in mij

Na het lezen van mijn mail en het luisteren van de een-na-laatste virtuele omhelzing die ik kreeg van vriendin F. is het duidelijk dat ik deze dag in de stilte mag duiken.

Joey Brown – mijn eigen schrijfcoach – leerde mij de techniek van schrijfmeditatie die ze gedetailleerd uitlegt in haar boek “Schrijven naar bewustzijn”. Ik pak mijn A4-tekenblok en een potlood, zet een punt midden op het witte blad en mediteer op het woord “stilte”. En ik wacht tot mijn hand gaat bewegen en de lijn en/of de woorden stromen op papier.

. stilte – stillen – stil – ruimte – diepgang – ik houd mijn hand stil – geen beweging is ook stil – ik voel ruimte – en een enorme diepgang – ik kruip onder mijn gedachten door en ga op zoek naar die oneindige plek waar niets en tegelijk alles is – de stilte – ik heb haar gevonden – in mij – het is er stil en zacht en licht en rustig – want dat is ook stil – zwijgen, geen geluid – er gewoon zijn – ik open mijn ogen en kijk door het 4-luikig venster naar buiten – het is een grijze dag, de lucht is zoals mijn stilte: een oneindig grijs vlak waar ik het liefst in zou willen oplossen tot ik een ben met de stilte – tot ik stil ben…

Blog stilte

Het is de stem van Stevie Nicks (what’s in name…?) die me daarna toezingt en me tot tranen brengt:

Drowning in the sea of love
Where everyone would love to drown

De verstilling die de dichteres in mij naar boven brengt, het loslaten van mijn liefdesverdriet en de hunkering naar die oneindige rust in mezelf – het is goed voor vandaag. Na de stilte mag ik weer bewegen en geluid maken. En verder werken aan een mooi boek dat binnenkort het levenslicht ziet en waar veel mensen stil van zullen worden…